Advies

AV-advies innovatieve productgroepen:

De nieuwste trend op TV gebied is Smart TV.
Smart TV betekend dat de TV verbinding heeft met het internet en dan direct vele handige apps kan weergeven zoals Buienradar en AD.nl.

Tevens kan je hierdoor buiten de traditionele TV uitzendingen ook eenvoudig gebruik maken van vele andere diensten zoals uitzending gemist (NPO, RTLXL), films on demand (Netflix) maar ook Youtube en Facebook.

Bovendien kan je met andere apparatuur, zoals een Tablet, smart telefoon binnen het thuisnetwerk (WIFI) communiceren voor handige toepassingen als bediening op afstand en de vakantie foto’s weergeven op de flat TV.

Een aantal zeer goeden redenen om uw huidige TV te vervangen door een (S)Ultra HD TV!
  1. Ultra HD heeft 4 keer zoveel pixels als een full HD TV, en heeft dus veel meer details in beeld.
  2. S-Ultra HD TV heeft 64 x meer kleurgradaties en 20% meer kleur.
  3. Wat destijds mooi helder was is nu kraakhelder, wel 2.5 keer meer helderheid.
  4. De huidige smart TV is nu veel slimmer, sneller en gebruiksvriendelijk.
  5. Grotere beeldmaten kunnen prima combineren met een kleine kijkafstand.
  6. Het elegante design heeft veel dunnere randen waardoor er veel meer beeldinfo over blijft.
  7. Bij een (Samsung) Curve TV blijf je veel beter recht in de pixel kijken waardoor ook de hoeken veel scherpen en vol detail blijven.


De nieuwste trend op audio gebied is streaming.
Streaming wordt met de dag populairder en dat geld zowel bij de gewone muziekliefhebber als bij de doorwinterde HIFI kenner. Streaming hiermee wordt een techniek bedoeld waarbij bestanden, dat kan veelal een muziekbestand zijn maar ook bijvoorbeeld film word verplaats van de locatie waar het bestand is opgeslagen naar een andere plaats waar men het bestand wil weergeven.

Dit in tegenstelling tot downloaden, waarbij een bestand eerst in zijn geheel (veel data) verplaatst word, alvorens het kan worden geopend.

De fysieke afstand van de opgeslagen plaats en de weergegeven locatie kan via internet mogelijk duizenden kilometers bedragen om muziek te streamen, maar kan ook lokaal vanaf een opslagmedium zoals een harde schijf worden weergegeven binnen uw eigen netwerk.

Via internet kan u van ongekend veel diensten gebruik maken op gebied van muziek streaming zijn Spotify en Deezer veelal bekend. Apple music is recent ook geeïntroduceerd.

AV-advies Bernisse - Andre Velgersdijk - Beverwijkstraat 49 - 3212 LA Simonshaven - 0683602575